IX. Várfürdő futás

„ Fuss a Sérült Gyermekekért!”

Jótékonysági futóverseny
Időpont: 2017. május. 13. 11.00 óra
A verseny rendezője: Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület
A verseny védnöke: Gyula város Polgármestere

Táv:

– maraton 42 km
– egyéni félmaraton 21 km
– félmaraton váltóban (3 db 7 km kör Gyula belvárosában )
– maraton párban (váltás a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt)
– egyéni 7 km

Versenyközpont: Gyulai Vár előtt felállított sátorban

Rajt és cél: Vár előtti terület

Útvonal:

Váltás: a váltóban futó csapattagok a váltást a Várfürdő téli főbejárata előtt a váltózónában hajtják végre

Maraton párban kategória váltása a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt

Rajt: a félmaraton és a váltófutás résztvevőinek tervezett rajtja 11.00 óra Vár előtti terület

“Arany-Maraton” tervezett rajtja 10.00 Nagyszalonta (magyar idő szerint 9.00)

A rajt helyszínére Nagyszalontára szervezetten, buszokkal kerülnek kiszállításra a versenyzők.

A buszok a  rajt helyszínére 7.30-kor indulnak.

Szintidő:

– 3 óra nettó idő (félmaraton)

– 6 óra nettó a (maraton)

Öltöző , ruhatár: A vár előtt felállított sátrakban és Nagyszalontán a rajt mellett felállított sátrakban. (Átöltözés után a ruházatot buszokkal visszaszállítjuk a cél területére a Gyulai vár előtt felállított sátorba.)

Frissítés:

– 3,5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/

– 5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/

– egyéni frissítők kihelyezésére nincs lehetőség

– Zerinden csak víz!

Díjazás:

– 7 km: 1-3. helyezett férfi és nő

– félmaraton: 1-3. helyezett férfi és nő
– váltófutás: 1-3. helyezett váltócsapat

– maraton: 1-3. helyezett férfi és nő
– maraton párban: 1-3. helyezett csapat

A sérült ill. kerekesszékes versenyzők egyéni díjazásban részesülnek!

A vegyes csapatok a maraton és maraton párban kategóriákban, a férfi maratonban kerülnek díjazásra.

Nevezési díj maratonra, félmaratonra, váltófutásra és a 7 km-re:

Egyéni:
2016. 12. 31-ig: 4000 Ft
2017. 04. 25-ig: 6000 Ft
Helyszínen: 8000 Ft

Csapat:
2016. 12. 31.-ig: 6000 Ft
2017. 04. 25.-ig: 10.000 Ft
Helyszínen: 14.000 Ft

A versenyeken a sérült ill. kerekesszékes versenyzők, a görkorisok és a Nordic Walking/ Északi gyaloglás/-osok térítésmentesen vehetnek részt!

A kísérő futórendezvényeken a részvétel szintén ingyenes! / vártó körüli futás különböző korosztályoknak/

A versenyen minden felkészült futó és kerekes székes saját felelősségére állhat rajthoz, amennyiben elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket. A kerekes székes versenyzők a rajt előtt 1 perc-el rajtolnak!
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja. Az egyéni versenyben csak a 12 évesek vagy annál idősebbek indulhatnak.

Fontos! A maratoni távot teljesítők illetve a kerékpáros teljesítmény túrát választók személyi igazolványt ill. útlevelet hozzanak magukkal ugyanis átlépik a határt!

Maratonra nevezőknek:

A versenyzőket szervezetten, buszokkal fogjuk kiszállítani Nagyszalontára a rajt helyszínére.
Előző nap megtörténik az okmányok ellenőrzése a gyulai Vár előtt felállított sátorban s a rajtszámok alapján történik a versenyzők azonosítása.

Nevezési díj tartalmazza:

-chipes időmérés
-frissítés
-orvosi szolgálat
-az első 800 nevezőnek egyedileg emblémázott póló
-zárt és biztosított útvonal
-zenészek az útvonalon
-egyedileg emblémázott érem (csak a 42km és a 21 km-en)

A versenyt sikeresen teljesítők / 7km és 21 km, 42km / a Várfürdő szolgáltatásait térítésmentesen igénybe vehetik!

Rajtszám és póló átvétel:

2017. május 12.-án 14.00-20.00-ig
2017. május 13.-én 07.00-10.30-ig

A nevezési díj befizetésével a résztvevők hozzájárulnak a róluk készült hang és képanyag, elektronikus és nyomtatott médiában való megjelenéséhez.

2017. évi futás útvonala: (7 km, 21 km, váltó)

 Rajt a Várkert utcában – Várkert utca végén balra rákanyarodunk a Kossuth Lajos utcára- körforgalmat elhagyva folytatjuk futásunk a Városház utca irányába- balra befutunk a Városház utcába- Világórát elérve futunk tovább a Hétvezér utcán- Hétvezér utca végén jobbra fordulunk s elfutunk a gesztenye fák alatt a Béke sugárúton a 48-as utcáig ahol jobbra fordulunk – 48-as utcán folytatjuk futásunk a Corvin utcáig-Corvin utca elérése után balra fordulunk s folytatjuk futásunk az Árpád utcáig – Árpád utcán szintén balra fordulva eérjük a Béke sugárutat ahol jobbra fordulva elfutunk a Budrió lakótelepig – Budrió ABC előtt kialakított fordítónál megfordulunk s a Béke sugárúton visszafutunk az Árpád utcáig-balra fordulva megteszünk száz métert s rátérünk jobbra a Corvin utcára – Corvin utcán végigfutva elérjük a 48-as utcát ahol jobbra fordulunk – 150 méter megtétele után visszajutunk a Béke sugárútra-Béke sugárúton balra fordulunk s elérjük a Kossuth-téren kialakított körforgalmat ahol jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára- Dr Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát- Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább – Gyulai Hivatásos Tűzoltóság épületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára- Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán- elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe- Csiga kereten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig résztvevői balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át a gyönyörűen felújított Gyulai Várfürdő hátsó bejáratáig- átfutunk a Gyulai Várfürdő gyönyörű, ősfákkal büszkélkedő területén s balra kikanyarodva folytatjuk futásunk az Akácos úton a Tiborc utcáig- Tiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát- Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

„Határtalan – Arany maraton”

Arany János születésének 200. évfordulója emlékére

„ Fuss a Sérült Gyermekekért!”

2017. évi maraton útvonala:

Rajt a romániai Salonta (Nagyszalonta) település Arany János szobor elől- elfutunk Erdély legnagyobb Református temploma előtt, s elérjük a Fő utcát (Republicii) ahol a Városháza előtt jobbra kanyarodunk- elfutunk a körforgalomig ahol elhaladunk a Csonka–torony előtt- a körforgalom 3. kijáratán elhagyjuk a körforgalmat s folytatjuk futásunk fő utcán (Republicii) elhaladunk a Katolikus templom melett majd elérve az aradi úti elágazást elhaladva a Hajdúk emlékműve előtt egészen az egykori “Arany János” Főgimnázium épületéig, ahol balra fordulva rátérünk a kerékpár útra folytatva az utat a Fendinánd király és Avram Iancu utcán elhaladva a Mária park” előtt egészen a sarkadi útig, majd a Salonta (Nagyszalonta ) települést jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton- Sarkad városán keresztül- Sarkad helyiség jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton a Fekete Körös hídjáig- Fekete –Körös hídján áthaladva közúton folytatjuk futásunk a Fehér-Körös hídjáig- Fehér-Körös hídján áthaladva ismét kerékpár úton folytatjuk versenyünket-Sarkadi úttal párhuzamosan futva elérjük a Csókos utat ahol jobbra kanyarodunk – Csókos út után elérjük a Madách utcát ahol tovább egyenesen folytatjuk futásunk- Madách utca után tovább, egyenesen folytatjuk futásunk a Béke sugárútig ahol balra fordulunk- Béke sugárúton csatlakozunk a félmaratoni és 7 km-ert teljesítő futóink útvonalához a Béke sugárúton elfutunk az Árpád utcáig ahol balra fordulunk s száz méter megtétele után jobbra fordulunk a Corvin utcára-Corvin utcán végigfutva elérjük a 48-as utcát ahol jobbra fordulva folytatjuk futásunk – 150 méter megtétele után elérjük a Béke sugárutat- Béke sugárúton balra fordulunk s elérjük a Kossuth-téren kialakított körforgalmat ahol jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára– Dr. Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát– Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább- Gyulai Hivatásos Tűzoltóság épületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára– Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán– elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe– Csiga kerten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig résztvevői balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át a gyönyörűen felújított Gyulai Várfürdő hátsó bejáratáig- átfutunk a Gyulai Várfürdő gyönyörű, ősfákkal büszkélkedő területén s balra kikanyarodva folytatjuk futásunk az Akácos úton a Tiborc utcáigTiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát– Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

Már csak ennyi idő a versenyig:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Nevezés a futás napján a helyszínen lehetséges!